Loading.....

Loading color scheme

Правила підготовки та транспортування калу

Бажано кал здавати до лікування або не раніше ніж через 14 днів після закінчення курсу антибактеріальної та антимікотичної терапії. Якщо кал здається на фоні прийому ліків обов’язково вказати це в направленні. За 3-4 дні до дослідження уникати прийому препаратів, що посилюють перистальтику кишківника, або змінюють колір калу. Безпосередньо перед дефекацією не можна застосовувати ректальні свічки на жировій основі, клізми та теплові процедури на живіт.
Збирають фекалії на чисту поверхню, в якості якої може бути використаний чистий новий лист з поліетилену або білого паперу. Використовують фекалії після природної дефекації. При використанні судна, його попередньо ретельно промивають з милом та губкою, ополіскують багатократно водопровідною водою, а потім обдають окропом та охолоджують.

У немовлят проби фекалій забирають з підгузка. Невелику кількість 1,0-3,0 г (1,0-3,0 мл) забирають з 7-10 різних місць ложечкою, вмонтованою в кришку контейнеру, або іншим стерильним предметом, що підходить для цього і поміщають у контейнер. Ретельно закривають кришку.
Не рекомендується наповнювати контейнер до верху. Заповнювати контейнер слід на 1/3 його об’єму. Уникати контакту з водою та сечею!


Умови зберігання та транспортування калу, температурний режим:

+ 18 ... 22 °С впродовж 6 год

+ 2 ... 8 °С впродовж 3 діб

– 20 °С впродовж 1 міс.

Допускається однократне заморожування-розморожування матеріалу

Увага! Кал на аналізи приймається тільки в стандартному контейнері для аналізів калу!

Наші пацієнти отримують контейнер БЕЗКОШТОВНО!